Inloggen
home > kalender > detailweergave
Dit is aan u gericht.
Anonieme Homepage
Webinar "Omgaan met morele dilemma's in het sociaal domein"
Toelichting:

Morele dilemma’s zijn inherent aan sociaal werk. Guido Rijnja is de inleider van het webinar “Omgaan met morele dilemma’s in het sociaal domein” dat Verdiwel op woensdagmiddag 12 februari bij Xtra in Den Haag organiseert. Guido Rijnja is adviseur communicatiebeleid bij de Rijksvoorlichtingsdienst. Hij promoveerde in 2012 op “Genieten van weerstand”, een proefschrift over hoe je als ambtenaar kunt omgaan met tegenspel. Hij verdiept zich steeds weer ind e essentie van ‘waarderend communiceren’ bij botsingen en dilemma’s.

Bestuurslid Trix Cloosterman beveelt dit webinar van harte aan. ‘Guido Rijnja was een inspirerende spreker op een symposium over morele dilemma’s in Meijerijstad, eind vorig jaar,’ vertelt Trix. ‘Als je het met opdrachtgevers of samenwerkingspartners eens wilt worden, gaat het vaak over waarden. In dat soort gesprekken leer je jezelf kennen. Afstemmen is iets anders dan polderen. Het gaat vooral over goed luisteren naar de ander en over waarderend onderzoeken!

In het webinar presenteert Rijnja zijn model om morele dilemma’s systematisch met elkaar te analyseren om vervolgens tot goede oplossingen te komen. Daarbij maakt hij onderscheid tussen drie lagen (logos, pathos en ethos), drie schragen (rol, ruimte en ritme) en drie vragen:

  1. Van wie is deze opgave?
  2. Wat heb je nodig om de ander verder te helpen?
  3. Doet het deugd? Haal ik eruit wat erin zit?

In het webinar zal Rijnja met een panel – gevormd door Truus van Tiggelen en collega’s van Xtra in gesprek gaan over enkele concrete morele dilemma’s, die herkenbaar zijn voor veel leden van Verdiwel. Leden die Guido Rijnja een vraag willen stellen, kunnen die via whatsapp inbrengen: 06 – 330 89876.

 

Je kunt het webinar live volgen via de link https://www.youtube.com/watch?v=0IDcEJQN0F8              

Maar je kunt het webinar ook daarna als uitzending zien via dezelfde link.

Locatie:Xtra, Den Haag
Startdatum: 12 februari 2020  Aan Outlook toevoegen
Starttijd:16:15
Eindtijd:17:15