Inloggen
home > nieuws > detailweergave
Dit is aan u gericht.
22 augustus 2017
29 augustus 2018
Anonieme Homepage
Gezondheidswinst door meer bewegen
Inhoud:

Als Nederlanders meer bewegen, valt er veel gezondheidswinst te behalen. Dat is de belangrijkste aanbeveling van de Gezondheidsraad in haar nieuwe advies “Beweegrichtlijnen 2017”. De Raad adviseert VWS om lokale overheden, bedrijven en scholen in te schakelen om Nederlanders te stimuleren meer te bewegen en minder stil te zitten. Gemeenten zullen dan zeker aan de welzijnsorganisaties denken, want die worden steeds actiever op het terrein van gezond eten en gezond bewegen.

 

Op basis van wetenschappelijke inzichten heeft de Gezondheidsraad nieuwe beweegrichtlijnen ontwikkeld voor volwassenen, ouderen en kinderen die in de plaats zouden moeten komen van de oude Nederlandse Norm Gezond Bewegen, de Fitnorm en de Combinorm. Volgens de nieuwe beweegrichtlijnen zouden volwassenen minimaal 2,5 uur per week ‘matig intensief’ moeten bewegen en kinderen dagelijks minstens een uur. Volgen het RIVM haalt ruim de helft van de volwassenen en kinderen deze richtlijnen niet.

Wellicht een mooie taak voor het sociaal werk. Wantvoldoende bewegen verkleint het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en depressieve symptomen.  Mail de samenvatting van het advies door naar medewerkers in uw organisatie die zich bezig houden met gezond bewegen . Wie weet doet u er ook persoonlijk uw voordeel mee.