Inloggen
home > van de voorzitter > 50 tinten verdiwel

50 tinten Verdiwel

december 2018

 

Hoe kom je op zo’n titel? Zoiets verzin je toch alleen in een melige bui?

Right! Maar we zijn er heel blij mee, want deze titel vertegenwoordigt precies wat we zijn: een prachtige, veelkleurige schakering van organisaties voor sociaal werk in een veelkleurige samenleving.

Wij zijn trots op al die facetten van ons werk!

Als Verdiwel willen we in het nieuwe jaar aandacht besteden aan deze diversiteit binnen onze eigen vereniging, maar ook in samenhang met de wereld om ons heen. We willen inspireren, experimenteren, implementeren en transformeren en gaan daarmee een stapje verder dan we de afgelopen jaren hebben gedaan. Als we samen vernieuwingen oppakken en implementeren, dan maken we verschil. De helaas uitgestelde bijeenkomst met de Associatie voor Jeugd kan zo’n experiment opleveren. Je hebt trouwens altijd de keuze om in te stappen of het eerst maar eens aan te kijken en even af te wachten.

Naar aanleiding van de ledenraadpleging en verdieping in ons bestuur hebben we besloten om het goede te behouden en door te ontwikkelen. Volgens mij de opdracht die we allemaal voor onze eigen organisatie hebben.

We zoeken verdieping intern en door bijeenkomsten met anderen binnen het sociaal domein. We behouden onze kracht en eigenheid!

Wij hebben een of twee nieuwe bestuursleden nodig die helpen om deze gecombineerde uitdaging te realiseren. Het bestuurslidmaatschap kost wat tijd, maar het levert je zoveel plezier en energie op! Meld je aan, het kan nog.

Eén van de belangrijke ontwikkelingen waartoe we ons moeten verhouden, is de toenemende digitalisering. Aan ons de uitdaging om de sociale basis te versterken door zowel de digitalisering te benutten, als werkelijke contact met inwoners en buurten te hebben. Het één kan het ander nooit vervangen, maar wel versterken.

Dat bleek voor mij ook duidelijk uit ons webinar “Digitaal wanneer het kan en face-to-face wanneer nodig”. Ik denk eigenlijk dat wij als branche hierin een beetje achterlopen. Ook hier geldt weer: behoud het goede en omarm het nieuwe. Dat maakt sociaal werk sterk!

 

 

Greet Bouman,

Voorzitter Verdiwel