Uw account is nog niet geactiveerd.

terug naar overzicht

Sylvia Swart: Een Reis door het Sociaal Domein

1652097956380 In Gesprek
Sylvia Swart is geboren en getogen in Den Haag en sinds 1999 woonachtig in Bemmel (gemeente Lingewaard). Haar eerste werkervaring is in de commerciële zakelijke dienstverlening. Vanaf 2002 werkt zij in het Sociaal Domein, eerst vanuit de SUWI-wetgeving in de reïntegratiebranche, daarna in de Sociale Werkvoorziening, daarna (2013 tot 2022) bij een grote regionale organisatie voor onafhankelijke cliëntondersteuning aan mensen met een beperking en sinds 2022 in haar huidige functie Directeur Bestuurder bij SWOA in Arnhem. Uiteraard heeft zij nog veel meer rollen en is zij bijvoorbeeld gemeenteraadslid binnen haar eigen woonplaats.

“Stichting Welzijn Ouderen Arnhem (SWOA) staat er goed op, we hebben een goed imago, hebben heel veel vrijwilligers voor de omvang van de organisatie (beroepsmedewerkers 32 fte en daarbij 480 vrijwilligers) en staan midden in de Arnhemse samenleving. Wat momenteel aandacht heeft is uiteraard onze bijdrage aan IZA, GALA en WoZo. IK ben er trots op dat SWOA vanaf 2020 gezorgd heeft om juist een actieve rol te claimen binnen de wijken en buurten van Arnhem en daar juist de samenwerking heeft gezocht (en gevonden) met 2e, 1e en inwonersinitiatieven om zo te investeren in die wijken en buurten. Dat levert ons nu een goede uitgangspositie op.

Kwalitatief goed bestuur is voor mij oog hebben voor en balans vinden in de veranderende vraag van extern (inwoners, opdrachtgever(s) en stakeholders) en de ontwikkelingen van de medewerkers en vrijwilligers. Het creëren van mogelijkheden en kansen pakken is in feite nu niet het moeilijkst maar het kunnen nakomen van de verwachtingen die je daarmee schept wellicht wel.

Ik hoop bij Verdiwel sparingpartners en een platform te halen, waarbij kennis en expertise kan worden uitgewisseld maar ook verwondering en nieuwsgierigheid naar elkaar nieuwe dingen kunnen opleveren voor elkaar. Ik breng mee, transparantie, nieuwsgierigheid en de mogelijkheid tot sparren.”

De voordelen van Verdiwel

Waarom lid worden

  • Kennis
  • Ervaring
  • Intervisie
  • Expertise
  • Versterking van de kwaliteit van besturen in het sociaal werk
Meer informatie