Actueel

MicrosoftTeams-image (23) Column

Hoe maak je je minder kwetsbaar voor de grillen van de lokale politiek?

Het sociaal werk is en blijft voorlopig in sterke mate afhankelijk van de lokale politieke beleidscontext. Nu ik een aantal jaar actief in deze sector ben, merk ik hoeveel het van je vraagt om je als bestuurder in die lokale beleidsarena te bewegen. Een treffend voorbeeld speelt nu bij Meerwaarde in Haarlemmermeer.
Lees meer
aisvri-QQJ926VAO8g-unsplash Nieuws

Meerderheid meisjes heeft last van psychosociale problemen

Een meerderheid van de meisjes zegt regelmatig last te hebben van psychosociale problemen. Dat blijkt uit het onderzoek “Gezondheid en welzijn van jongeren in Nederland HBSC 2021” van het sociaal en cultureel planbureau. HBSC is de afkorting van Health Behaviour in school-aged children.
Lees meer
 1. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Verdiwel College en afscheid Kees Neefjes

  Vrijdag de 11e van de 11e was een bijzondere Verdiwel-dag.

 2. HG Kees Neefjes-0718 (002)

  Verdiwel, fare thee well!

  Bevlogen beleidssecretaris Kees Neefjes blikt terug en kijkt vooruit.

 3. Najaarsworkshop spel foto Greet

  Verdiwel Najaarsworkshop “Beweging creëren”

  Christianne Leenhouts van The School of Life liet ons kennismaken met het gedachtengoed van drie filosofen: denker des vaderlands Paul van Tongeren, Albert Camus en Oliver Burkeman. En met inzichten van de psycholoog Edith Eva Eger. Op basis van hun inzichten zocht Christianne met de deelnemers aan de Najaarsworkshop antwoorden op vragen als: Welke beweging wil je creëren? Hoe creëer je beweging in je eigen organisatie? In het sociaal domein? Bij je opdrachtgevers? Deze vragen zijn onlosmakelijk verbonden met de vraag: Waar haal jij als bestuurder voldoening uit?

 4. MicrosoftTeams-image (28)

  In memoriam: Corrie Michielse

  Vijftien jaar lang werkte Corrie Michielse als secretaresse voor Verdiwel. Na die tijd onderhield ze als vrijwilliger nog enkele jaren de website. Corrie was een rots in de branding, kon haar werk goed organiseren en hield altijd haar hoofd koel. Twee jaar geleden werd bij Corrie kanker geconstateerd. Zij overleed op 8 september op 75 jarige leeftijd. ‘Ik heb nog steeds kwaliteit van leven,’ zei Corrie tot ze insliep. Haar motto was ‘Ik ben ziek, ik ga dood, maar vandaag nog niet’.

 5. MicrosoftTeams-image (27)

  Jaarlijks uitvoerbaar businessplan op één A4

  Inspirerende boeken en bijeenkomsten over management gaan over één deelaspect van het managen en zijn lastig in de dagelijkse praktijk in te voeren. Bovendien schaak je als bestuurder of manager op een groot aantal borden tegelijk. Daarom ging Edwin Kersten met ervaren ondernemers, bestuurders en senior managers op zoek naar ‘het alles-in-één businessplanning-concept. ‘Met maar één doel: organisaties in staat stellen om hun volledige potentieel te benutten’. Met behulp van de Business Board Methode werk je een ingenieus businessplan uit op één A4. Deze methode dwingt tot scherpe keuzes en biedt bestuurders mogelijkheden om ambities daadwerkelijk in praktijk te brengen.

 6. sasha-freemind-Pv5WeEyxMWU-unsplash

  Drie kanttekeningen bij koopkrachtmaatregelen regering

  In 2023 leven ruim 170.000 huishoudens met werkenden in armoede en ruim 134.000 huishoudens met uitkeringsgerechtigden. Het risico op armoede is het grootst onder uitkeringsgerechtigden. Er zijn immers veel minder huishoudens met uitkeringen. Dat lezen we in de Kennisnotitie van 20 september van het Sociaal en Cultureel Planbureau. De koopkrachtmaatregelen van de regering werken, maar het SCP plaatst drie kanttekeningen.

 7. aisvri-QQJ926VAO8g-unsplash

  Meerderheid meisjes heeft last van psychosociale problemen

  Een meerderheid van de meisjes zegt regelmatig last te hebben van psychosociale problemen. Dat blijkt uit het onderzoek “Gezondheid en welzijn van jongeren in Nederland HBSC 2021” van het sociaal en cultureel planbureau. HBSC is de afkorting van Health Behaviour in school-aged children.

 8. Monique en Roos

  Opvolging Kees Neefjes

  Zoals eerder aangekondigd gaat onze beleidssecretaris Kees Neefjes aan het einde van dit jaar met pensioen. Hij wordt de komende periode opgevolgd door Monique Kuik.

 9. MicrosoftTeams-image (24)

  Sociaal werk voor inwoners met ggz-problematiek

  Impressie van het Verdiwel Lab dat op 23 september werd gehouden.

 10. Johan Andrée LinkedIn

  Sociaal werk als eerste hulp bij maatschappelijke ongelukken      

  Johan Andrée vindt dat sociaal werk dankzij de decentralisaties en de pandemie steviger op de kaart staat dan ooit. En ziet grote uitdagingen voor het sociaal werk in de energietransitie, in de inzet van professionele ervaringsdeskundigen en in criminaliteitspreventie.

 11. MicrosoftTeams-image (19)

  Succesvoller en gelukkiger

  We kennen hem als schaatser en olympisch kampioen 2010 op de 1500 meter. Als schrijver van het boek “Drive” en als pleitbezorger van de stoïcijnse mindset om een succesvoller en gelukkiger mens te worden: Mark Tuitert. Hij verzorgt het diner pensant van Verdiwel op 25 augustus bij Huize Molenaar in Utrecht. Centrale vraag in zijn lezing is: Hoe haal je met de juiste mentale balans je doelen?

 12. Bertie

  Kroonprins Bertie en de uitvinders van de moderne wereld

  Veel mensen, waaronder wetenschappers, zijn ervan overtuigd dat de wereld nooit zo snel veranderde als in de afgelopen decennia.

Pagina 1 van 8

De voordelen van Verdiwel

Waarom lid worden

 • Ons adagium is: Delen & Doen!
 • Collegiale uitwisseling tijdens bijeenkomsten en op platforms.
 • Waardevolle formele én informele contacten in het hele land.
 • Verdiwel laat diversiteit floreren.
 • Verdiwel analyseert en adresseert weeffouten in sociale basis.
 • Verdiwel werkt samen met andere landelijke organisaties.
Meer informatie