Uw account is nog niet geactiveerd.

Actueel

 1. Corno van Renssen Foto

  Samen bouwen aan veerkracht: Corno van Renssen over goed bestuur en maatschappelijke opgaven

  Ik ben Corno van Renssen en ik stel me graag aan jullie voor. Sinds 1 maart 2024 ben ik directeur/bestuurder van Perspectief Zutphen. Ik ben een man van 59 jaar. Ik woon in Arnhem, ben getrouwd en we hebben 4 kinderen, waarvan er nog 2 thuis wonen. Ik ben geschoold als bedrijfskundige en bedrijfseconoom.

 2. 1709211714632

  Welzijnswerk in bloei: Een toekomstgerichte visie van Sara Boxem

  Met veel enthousiasme wil ik mijzelf graag voorstellen als lid van Verdiwel en als directeur-bestuurder van Welzijnswerk Midden-Drenthe. Ik ben Sara Boxem en woon met mijn man en drie kinderen in het mooie Zuidlaren. 

 3. afbeelding webinar

  Webinar Netwerksamenwerking

  Vrijdag 15 maart jl. was het live webinar over netwerksamenwerking onder leiding van Pieterjan van Delden (Andersson Elffers Felix). Was je niet in de gelegenheid live te kijken, bijvoorbeeld omdat je een bijdrage leverde aan NLDoet, dan kun je het webinar terugkijken. Zie onderaan dit bericht.

 4. oCwVhhhQ_400x400

  Yvonne van Balen: Voorschoten voor Elkaar, maar vooral mét elkaar!

  Ik ben een geboren Gruningse, met nog steeds de bekende nuchterheid en praktische insteek. Via Hoogezand-Sappenmeer, Assen naar Utrecht gegaan voor de studie ASW (Algemene Sociale Wetenschappen) en daarna in Haarlem gaan wonen. Ik ben altijd werkzaam geweest bij organisaties die er toe doen, die het verschil maken in de levens van mensen, dus in de sociale ‘softe’ sector. 

 5. Afbeelding bericht ledenpeiling

  De veerkracht van sociaalwerkorganisaties staat onder druk

  De ledenpeiling van Verdiwel over de (financiële) consequenties van de forse CAO-gerelateerde loonkostenstijgingen bekrachtigt de uitkomsten van het onderzoek 'Meer overleven dan innoveren' in opdracht van Sociaal Werk Nederland.

 6. marieke voogt

  Verdedig je alles? Dan verdedig je niets!

  Het is weer december. Een tijd voor bespiegelingen en jaaroverzichten. Vertragen zodat we daarna kunnen versnellen met nieuw opgedane inzichten. In dat kader las ik het boekje ‘Notities van een generaal’ van Peter van Uhm. Het bevat interessante bespiegelingen uit zijn loopbaan in de krijgsmacht en een schat aan prachtige citaten, zoals de uitspraak ‘echte loyaliteit is drie keer nee durven zeggen tegen je baas’. 

 7. webinar 15-12-2023

  Webinar Twijfel in de boardroom

  15 december had Niels van Tent van Ebbinge het genoegen om in gesprek te gaan met Mieke Moor, organisatiefilosoof en Gerard Boekhoff, bestuurder bij De Schoor en lid van Verdiwel. Het gesprek draaide om de impact van twijfel op besluitvorming en de kwaliteit van het gesprek met de Raad van Toezicht.

 8. Verdraaide-Organisaties-2

  Beweging in Leiderschap en Nieuw Organiseren

  Jan Smit (Broosz) nam tijdens het Verdiwel college op 16 november jl. de deelnemers mee in het Rijnlands besturen van (de ontwikkeling van) vakmanschap, vertrouwen en verbinding.

 9. 1663232464306 (1) Yvonne en Anneke

  Samen Sterk: Een gesprek met SMWO's vernieuwende directieduo

  "Vorige week hebben we gesproken met Saskia Walgemoed, verenigingsdirecteur van Verdiwel, nadat wij ons als bestuurders van SMWO (Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk Oosterschelderegio) als leden hadden aangemeld. Bestuurders als in meervoud? We zagen Saskia ook even vragend kijken… Jazeker, sinds vorig jaar september vormen Anneke van Drimmelen en ik (Yvonne van Renswoude) samen de directie van SMWO."

 10. 1682957174848

  Andrea Landman: Navigeren door de avontuurlijke welzijnswereld

  Andrea Landman is sinds 2020 directeur van Stichting Welzijn Bergen en sinds mei 2023 tevens directeur van stichting Trefpunt Heiloo. Na ruim 20 jaar in de zorg, zowel ouderenzorg als gehandicaptenzorg, stapte zij in 2020 voor het eerste de wereld van het welzijnswerk binnen. Geen makkelijke periode want zij kwam midden in de coronaperiode en de lockdowns binnen in een wereld die drijft op ontmoeting, verbinding en contact. Andrea is een actief mens van 43, getrouwd en moeder van 2 inmiddels volwassen kinderen van 22 en 23 jaar. Ze is niet zo goed in stilzitten, soms tot frustratie van haar omgeving. Ze is liever bezig met werk en buiten haar werk met jongleren, taallessen, zoals het leren van de Arabische taal (niet makkelijk!), vinylplaten verzamelen en dus heel graag muziek draaien en naar muziekavonden en concerten gaan. Andrea ‘ontdekt’ graag, is gek op nieuwe dingen, nieuwe plekken, verhalen van mensen etc. Oftewel ze gaat geregeld op reis, bezoekt musea en gaat lekker met vrienden en kennissen op pad.

 11. 1652097956380

  Sylvia Swart: Een Reis door het Sociaal Domein

  Sylvia Swart is geboren en getogen in Den Haag en sinds 1999 woonachtig in Bemmel (gemeente Lingewaard). Haar eerste werkervaring is in de commerciële zakelijke dienstverlening. Vanaf 2002 werkt zij in het Sociaal Domein, eerst vanuit de SUWI-wetgeving in de reïntegratiebranche, daarna in de Sociale Werkvoorziening, daarna (2013 tot 2022) bij een grote regionale organisatie voor onafhankelijke cliëntondersteuning aan mensen met een beperking en sinds 2022 in haar huidige functie Directeur Bestuurder bij SWOA in Arnhem. Uiteraard heeft zij nog veel meer rollen en is zij bijvoorbeeld gemeenteraadslid binnen haar eigen woonplaats.

 12. 1680002850188

  Martijn Kool en de MeerWaarde van goed bestuur

  Martijn Kool is sinds 1 januari de bestuurder van Stichting MeerWaarde, een brede welzijnsinstelling in Haarlemmermeer. Hiervoor was hij ruim 17 jaar directeur in het MBO in Zaanstreek-Waterland. De laatste jaren daarvan verantwoordelijk voor het domein zorg, welzijn, sport en Entree. Daarvoor heeft hij, tijdens zijn studie sociologie, 12,5 jaar gewerkt bij Vluchtelingenwerk Amsterdam. In die tijd veel geleerd over de migratie, integratie de stad en haar mensen. Hoewel geboren Amsterdammer en ook sinds zijn 18e weer woonachtig in de hoofdstad is hij opgegroeid in Hoofddorp.

Pagina 1 van 11

De voordelen van Verdiwel

Waarom lid worden

 • Kennis
 • Ervaring
 • Intervisie
 • Expertise
 • Versterking van de kwaliteit van besturen in het sociaal werk
Meer informatie