Actueel

 1. Verdraaide-Organisaties-2

  Beweging in Leiderschap en Nieuw Organiseren

  Jan Smit (Broosz) nam tijdens het Verdiwel college op 16 november jl. de deelnemers mee in het Rijnlands besturen van (de ontwikkeling van) vakmanschap, vertrouwen en verbinding.

 2. 1663232464306 (1) Yvonne en Anneke

  Samen Sterk: Een gesprek met SMWO's vernieuwende directieduo

  "Vorige week hebben we gesproken met Saskia Walgemoed, verenigingsdirecteur van Verdiwel, nadat wij ons als bestuurders van SMWO (Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk Oosterschelderegio) als leden hadden aangemeld. Bestuurders als in meervoud? We zagen Saskia ook even vragend kijken… Jazeker, sinds vorig jaar september vormen Anneke van Drimmelen en ik (Yvonne van Renswoude) samen de directie van SMWO."

 3. 1682957174848

  Andrea Landman: Navigeren door de avontuurlijke welzijnswereld

  Andrea Landman is sinds 2020 directeur van Stichting Welzijn Bergen en sinds mei 2023 tevens directeur van stichting Trefpunt Heiloo. Na ruim 20 jaar in de zorg, zowel ouderenzorg als gehandicaptenzorg, stapte zij in 2020 voor het eerste de wereld van het welzijnswerk binnen. Geen makkelijke periode want zij kwam midden in de coronaperiode en de lockdowns binnen in een wereld die drijft op ontmoeting, verbinding en contact. Andrea is een actief mens van 43, getrouwd en moeder van 2 inmiddels volwassen kinderen van 22 en 23 jaar. Ze is niet zo goed in stilzitten, soms tot frustratie van haar omgeving. Ze is liever bezig met werk en buiten haar werk met jongleren, taallessen, zoals het leren van de Arabische taal (niet makkelijk!), vinylplaten verzamelen en dus heel graag muziek draaien en naar muziekavonden en concerten gaan. Andrea ‘ontdekt’ graag, is gek op nieuwe dingen, nieuwe plekken, verhalen van mensen etc. Oftewel ze gaat geregeld op reis, bezoekt musea en gaat lekker met vrienden en kennissen op pad.

 4. 1652097956380

  Sylvia Swart: Een Reis door het Sociaal Domein

  Sylvia Swart is geboren en getogen in Den Haag en sinds 1999 woonachtig in Bemmel (gemeente Lingewaard). Haar eerste werkervaring is in de commerciële zakelijke dienstverlening. Vanaf 2002 werkt zij in het Sociaal Domein, eerst vanuit de SUWI-wetgeving in de reïntegratiebranche, daarna in de Sociale Werkvoorziening, daarna (2013 tot 2022) bij een grote regionale organisatie voor onafhankelijke cliëntondersteuning aan mensen met een beperking en sinds 2022 in haar huidige functie Directeur Bestuurder bij SWOA in Arnhem. Uiteraard heeft zij nog veel meer rollen en is zij bijvoorbeeld gemeenteraadslid binnen haar eigen woonplaats.

 5. 1680002850188

  Martijn Kool en de MeerWaarde van goed bestuur

  Martijn Kool is sinds 1 januari de bestuurder van Stichting MeerWaarde, een brede welzijnsinstelling in Haarlemmermeer. Hiervoor was hij ruim 17 jaar directeur in het MBO in Zaanstreek-Waterland. De laatste jaren daarvan verantwoordelijk voor het domein zorg, welzijn, sport en Entree. Daarvoor heeft hij, tijdens zijn studie sociologie, 12,5 jaar gewerkt bij Vluchtelingenwerk Amsterdam. In die tijd veel geleerd over de migratie, integratie de stad en haar mensen. Hoewel geboren Amsterdammer en ook sinds zijn 18e weer woonachtig in de hoofdstad is hij opgegroeid in Hoofddorp.

 6. comenius-3-e1675067648479

  Wijsheid in de complexiteit van het sociaal werk

  De najaarsworkshop van Verdiwel op 6 oktober jl. ging over 'Wijsheid in de complexiteit van het sociaal werk’ uit de Comenius leergang Leiderschap in complexiteit.

 7. buddies

  Oproep: bestuurlijke maatjes gezocht!

  Meerdere leden hebben aangegeven behoefte te hebben aan de mogelijkheid om een ervaren bestuurder te koppelen aan een minder ervaren bestuurder of een bestuurder die nieuw in de sector is.

 8. foto Marieke Voogt staand kleur

  Samen sterker

  Terwijl de zomer zich van haar beste kant laat zien en velen van ons genieten van welverdiende rust, is dit ook een moment om te reflecteren en vooruit te kijken.

 9. roland_02

  "Ik geloof in het collectief van Verdiwel"

  Roland van der Heijden is een Brabander pur sang. Na zijn studie HBO-J (die nu Social Work heet) werkte hij jarenlang met jongeren op internaten en met jongeren die een taakstraf hadden gekregen. Rolands loopbaan leidde uiteindelijk tot directeurschap van een landelijke organisatie, waar hij ook eigenaar van was – samen met een collega en uiteindelijk tot bestuurder bij Sociom. Alsof dat nog niet genoeg is, schuift Roland nu ook nog aan als bestuurslid van Verdiwel. Wat drijft Roland?

 10. KU0A9448 Marcel Bastiaansen

  "Ik ga ervan uit dat iets kán, hoe dan ook!"

  Marcel Bastiaansen begon zijn carrière als kinderpsycholoog, maar dat was toch niet helemaal ‘zijn ding’. In het jongerenwerk vond hij zijn passie voor het sociale domein en als bestuurder bij Participe werkt hij met dezelfde bevlogenheid aan een mooiere ‘BV Nederland’.

 11. foto Raymond

  Verdiwel intervisiegroep: ‘Ken je dat gevoel?’

  Door Raymond Clement bestuurder MIK&PIW groep Sociaal Werk en Kinderopvang.

 12. foto webinar

  Verdiwel webinar 'Gemeenschapsgericht Leiderschap'

  Op vrijdag 9 juni jl. vond vanuit het hoofdkantoor van Versa Welzijn in Bussum een live uitzending plaats over ‘gemeenschapsgericht leiderschap in het sociaal werk’. Met niemand minder dan Birgit Oelkers (community builder en auteur van het boek Een lonkend perspectief, zo sterk als een vuurtoren), Milja Kruijt (betrokken inwoner en initiatiefnemer van coöperatie Delfshaven) en onze Verdiwel-leden Anita Keita (bestuurder bij Versa Welzijn) en Marije Eillebrecht (bestuurder bij Malkander).

Pagina 1 van 10

De voordelen van Verdiwel

Waarom lid worden

 • Kennis
 • Ervaring
 • Intervisie
 • Expertise
 • Versterking van de kwaliteit van besturen in het sociaal werk
Meer informatie