Uw account is nog niet geactiveerd.

Leden

 1. 1663232464306 (1) Yvonne en Anneke

  Samen Sterk: Een gesprek met SMWO's vernieuwende directieduo

  "Vorige week hebben we gesproken met Saskia Walgemoed, verenigingsdirecteur van Verdiwel, nadat wij ons als bestuurders van SMWO (Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk Oosterschelderegio) als leden hadden aangemeld. Bestuurders als in meervoud? We zagen Saskia ook even vragend kijken… Jazeker, sinds vorig jaar september vormen Anneke van Drimmelen en ik (Yvonne van Renswoude) samen de directie van SMWO."

 2. 1682957174848

  Andrea Landman: Navigeren door de avontuurlijke welzijnswereld

  Andrea Landman is sinds 2020 directeur van Stichting Welzijn Bergen en sinds mei 2023 tevens directeur van stichting Trefpunt Heiloo. Na ruim 20 jaar in de zorg, zowel ouderenzorg als gehandicaptenzorg, stapte zij in 2020 voor het eerste de wereld van het welzijnswerk binnen. Geen makkelijke periode want zij kwam midden in de coronaperiode en de lockdowns binnen in een wereld die drijft op ontmoeting, verbinding en contact. Andrea is een actief mens van 43, getrouwd en moeder van 2 inmiddels volwassen kinderen van 22 en 23 jaar. Ze is niet zo goed in stilzitten, soms tot frustratie van haar omgeving. Ze is liever bezig met werk en buiten haar werk met jongleren, taallessen, zoals het leren van de Arabische taal (niet makkelijk!), vinylplaten verzamelen en dus heel graag muziek draaien en naar muziekavonden en concerten gaan. Andrea ‘ontdekt’ graag, is gek op nieuwe dingen, nieuwe plekken, verhalen van mensen etc. Oftewel ze gaat geregeld op reis, bezoekt musea en gaat lekker met vrienden en kennissen op pad.

 3. 1652097956380

  Sylvia Swart: Een Reis door het Sociaal Domein

  Sylvia Swart is geboren en getogen in Den Haag en sinds 1999 woonachtig in Bemmel (gemeente Lingewaard). Haar eerste werkervaring is in de commerciële zakelijke dienstverlening. Vanaf 2002 werkt zij in het Sociaal Domein, eerst vanuit de SUWI-wetgeving in de reïntegratiebranche, daarna in de Sociale Werkvoorziening, daarna (2013 tot 2022) bij een grote regionale organisatie voor onafhankelijke cliëntondersteuning aan mensen met een beperking en sinds 2022 in haar huidige functie Directeur Bestuurder bij SWOA in Arnhem. Uiteraard heeft zij nog veel meer rollen en is zij bijvoorbeeld gemeenteraadslid binnen haar eigen woonplaats.

 4. 1680002850188

  Martijn Kool en de MeerWaarde van goed bestuur

  Martijn Kool is sinds 1 januari de bestuurder van Stichting MeerWaarde, een brede welzijnsinstelling in Haarlemmermeer. Hiervoor was hij ruim 17 jaar directeur in het MBO in Zaanstreek-Waterland. De laatste jaren daarvan verantwoordelijk voor het domein zorg, welzijn, sport en Entree. Daarvoor heeft hij, tijdens zijn studie sociologie, 12,5 jaar gewerkt bij Vluchtelingenwerk Amsterdam. In die tijd veel geleerd over de migratie, integratie de stad en haar mensen. Hoewel geboren Amsterdammer en ook sinds zijn 18e weer woonachtig in de hoofdstad is hij opgegroeid in Hoofddorp.

 5. Anita

  Het Rijnlands Model bij Versa - Een Verhaal van Empowerment en Impact

  Bij Versa wordt gewerkt volgens het Rijnlands Model. “Het begon met het besef dat wat we buiten doen – eigenaarschap van inwoners stimuleren – we ook binnen moeten doen. Als je het altijd hebt over de samenlevingsopbouw, regie door de mens zelf, waarbij sociaal werk slechts faciliteert… dan is het toch raar als je dat doet vanuit een zwaar hiërarchische organisatie?"

 6. roland_02

  "Ik geloof in het collectief van Verdiwel"

  Roland van der Heijden is een Brabander pur sang. Na zijn studie HBO-J (die nu Social Work heet) werkte hij jarenlang met jongeren op internaten en met jongeren die een taakstraf hadden gekregen. Rolands loopbaan leidde uiteindelijk tot directeurschap van een landelijke organisatie, waar hij ook eigenaar van was – samen met een collega en uiteindelijk tot bestuurder bij Sociom. Alsof dat nog niet genoeg is, schuift Roland nu ook nog aan als bestuurslid van Verdiwel. Wat drijft Roland?

 7. KU0A9448 Marcel Bastiaansen

  "Ik ga ervan uit dat iets kán, hoe dan ook!"

  Marcel Bastiaansen begon zijn carrière als kinderpsycholoog, maar dat was toch niet helemaal ‘zijn ding’. In het jongerenwerk vond hij zijn passie voor het sociale domein en als bestuurder bij Participe werkt hij met dezelfde bevlogenheid aan een mooiere ‘BV Nederland’.

 8. foto Marieke Voogt staand kleur

  Tijd voor de vlucht naar voren!

  Marieke Voogt is de nieuwe voorzitter van Verdiwel. Een ras-optimist met visie, die boordevol ideeën zit om de vereniging nog verder te brengen. “Met ‘ontmoeten en verbinden’ – het credo van Verdiwel – zit het wel goed; nu moeten we een verdiepingsslag maken op de inhoud.”

 9. Jacqueline Vonk

  Vinden, binden en behouden

  Jacqueline Vonk is bestuurder bij Lumens, de welzijnsorganisatie in Eindhoven. Welzijn is altijd haar 'ding´ geweest: als puber zette ze zich in vanuit Jongeren Advies Centra (JAC’s), die toen niet zelden in kraakpanden zaten. Vanuit de uitvoer kwam ze steeds meer bij coördinerende en bestuursfuncties.

 10. 0501verkleind

  Toekomstbestendig met breed gedachtengoed

  Trix Cloosterman, directeur-bestuurder bij Welzijn De Meierij, was de afgelopen jaren bestuurslid van Verdiwel. Nu neemt ze afscheid, maar niet zonder ons een wijs advies te geven: blijf kritisch nadenken over het bestaansrecht van Verdiwel, maak het gedachtegoed breder en zorg dat je toekomstbestendig wordt en blijft, als er behoefte aan is!

 11. Johan Andrée LinkedIn

  Sociaal werk als eerste hulp bij maatschappelijke ongelukken      

  Johan Andree vindt dat sociaal werk dankzij de decentralisaties en de pandemie steviger op de kaart staat dan ooit. En ziet grote uitdagingen voor het sociaal werk in de energietransitie, in de inzet van professionele ervaringsdeskundigen en in criminaliteitspreventie.

 12. MicrosoftTeams-image (12)

  Voortvarende inzet voor vluchtelingen van kerken, gemeente en De Boei

  Anderen willen helpen zit in de aard van Spakenburgers, ze willen graag Oekraïense vluchtelingen helpen,’ zegt Chris Hagelen, directeur-bestuurder van De Boei Sociaal Werk in Bunschoten. ‘In onze organisatie hebben we veel vrijwilligers.’ De gemeente, de kerken en De Boei zetten zich eendrachtig in voor vluchtelingen. ‘In een crisissituatie willen veel mensen de handen uit de mouwen steken. Mijn ervaring is: eerst goed kijken en luisteren wat de behoefte is, vë³ë³r je in de doestand gaat.’

De voordelen van Verdiwel

Waarom lid worden

 • Kennis
 • Ervaring
 • Intervisie
 • Expertise
 • Versterking van de kwaliteit van besturen in het sociaal werk
Meer informatie