Uw account is nog niet geactiveerd.

Leden

 1. Corno van Renssen Foto

  Samen bouwen aan veerkracht: Corno van Renssen over goed bestuur en maatschappelijke opgaven

  Ik ben Corno van Renssen en ik stel me graag aan jullie voor. Sinds 1 maart 2024 ben ik directeur/bestuurder van Perspectief Zutphen. Ik ben een man van 59 jaar. Ik woon in Arnhem, ben getrouwd en we hebben 4 kinderen, waarvan er nog 2 thuis wonen. Ik ben geschoold als bedrijfskundige en bedrijfseconoom.

 2. 1709211714632

  Welzijnswerk in bloei: Een toekomstgerichte visie van Sara Boxem

  Met veel enthousiasme wil ik mijzelf graag voorstellen als lid van Verdiwel en als directeur-bestuurder van Welzijnswerk Midden-Drenthe. Ik ben Sara Boxem en woon met mijn man en drie kinderen in het mooie Zuidlaren. 

 3. oCwVhhhQ_400x400

  Yvonne van Balen: Voorschoten voor Elkaar, maar vooral mét elkaar!

  Ik ben een geboren Gruningse, met nog steeds de bekende nuchterheid en praktische insteek. Via Hoogezand-Sappenmeer, Assen naar Utrecht gegaan voor de studie ASW (Algemene Sociale Wetenschappen) en daarna in Haarlem gaan wonen. Ik ben altijd werkzaam geweest bij organisaties die er toe doen, die het verschil maken in de levens van mensen, dus in de sociale ‘softe’ sector. 

 4. 1663232464306 (1) Yvonne en Anneke

  Samen Sterk: Een gesprek met SMWO's vernieuwende directieduo

  "Vorige week hebben we gesproken met Saskia Walgemoed, verenigingsdirecteur van Verdiwel, nadat wij ons als bestuurders van SMWO (Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk Oosterschelderegio) als leden hadden aangemeld. Bestuurders als in meervoud? We zagen Saskia ook even vragend kijken… Jazeker, sinds vorig jaar september vormen Anneke van Drimmelen en ik (Yvonne van Renswoude) samen de directie van SMWO."

 5. 1682957174848

  Andrea Landman: Navigeren door de avontuurlijke welzijnswereld

  Andrea Landman is sinds 2020 directeur van Stichting Welzijn Bergen en sinds mei 2023 tevens directeur van stichting Trefpunt Heiloo. Na ruim 20 jaar in de zorg, zowel ouderenzorg als gehandicaptenzorg, stapte zij in 2020 voor het eerste de wereld van het welzijnswerk binnen. Geen makkelijke periode want zij kwam midden in de coronaperiode en de lockdowns binnen in een wereld die drijft op ontmoeting, verbinding en contact. Andrea is een actief mens van 43, getrouwd en moeder van 2 inmiddels volwassen kinderen van 22 en 23 jaar. Ze is niet zo goed in stilzitten, soms tot frustratie van haar omgeving. Ze is liever bezig met werk en buiten haar werk met jongleren, taallessen, zoals het leren van de Arabische taal (niet makkelijk!), vinylplaten verzamelen en dus heel graag muziek draaien en naar muziekavonden en concerten gaan. Andrea ‘ontdekt’ graag, is gek op nieuwe dingen, nieuwe plekken, verhalen van mensen etc. Oftewel ze gaat geregeld op reis, bezoekt musea en gaat lekker met vrienden en kennissen op pad.

 6. 1652097956380

  Sylvia Swart: Een Reis door het Sociaal Domein

  Sylvia Swart is geboren en getogen in Den Haag en sinds 1999 woonachtig in Bemmel (gemeente Lingewaard). Haar eerste werkervaring is in de commerciële zakelijke dienstverlening. Vanaf 2002 werkt zij in het Sociaal Domein, eerst vanuit de SUWI-wetgeving in de reïntegratiebranche, daarna in de Sociale Werkvoorziening, daarna (2013 tot 2022) bij een grote regionale organisatie voor onafhankelijke cliëntondersteuning aan mensen met een beperking en sinds 2022 in haar huidige functie Directeur Bestuurder bij SWOA in Arnhem. Uiteraard heeft zij nog veel meer rollen en is zij bijvoorbeeld gemeenteraadslid binnen haar eigen woonplaats.

 7. 1680002850188

  Martijn Kool en de MeerWaarde van goed bestuur

  Martijn Kool is sinds 1 januari de bestuurder van Stichting MeerWaarde, een brede welzijnsinstelling in Haarlemmermeer. Hiervoor was hij ruim 17 jaar directeur in het MBO in Zaanstreek-Waterland. De laatste jaren daarvan verantwoordelijk voor het domein zorg, welzijn, sport en Entree. Daarvoor heeft hij, tijdens zijn studie sociologie, 12,5 jaar gewerkt bij Vluchtelingenwerk Amsterdam. In die tijd veel geleerd over de migratie, integratie de stad en haar mensen. Hoewel geboren Amsterdammer en ook sinds zijn 18e weer woonachtig in de hoofdstad is hij opgegroeid in Hoofddorp.

 8. Anita

  Het Rijnlands Model bij Versa - Een Verhaal van Empowerment en Impact

  Bij Versa wordt gewerkt volgens het Rijnlands Model. “Het begon met het besef dat wat we buiten doen – eigenaarschap van inwoners stimuleren – we ook binnen moeten doen. Als je het altijd hebt over de samenlevingsopbouw, regie door de mens zelf, waarbij sociaal werk slechts faciliteert… dan is het toch raar als je dat doet vanuit een zwaar hiërarchische organisatie?"

 9. roland_02

  "Ik geloof in het collectief van Verdiwel"

  Roland van der Heijden is een Brabander pur sang. Na zijn studie HBO-J (die nu Social Work heet) werkte hij jarenlang met jongeren op internaten en met jongeren die een taakstraf hadden gekregen. Rolands loopbaan leidde uiteindelijk tot directeurschap van een landelijke organisatie, waar hij ook eigenaar van was – samen met een collega en uiteindelijk tot bestuurder bij Sociom. Alsof dat nog niet genoeg is, schuift Roland nu ook nog aan als bestuurslid van Verdiwel. Wat drijft Roland?

 10. KU0A9448 Marcel Bastiaansen

  "Ik ga ervan uit dat iets kán, hoe dan ook!"

  Marcel Bastiaansen begon zijn carrière als kinderpsycholoog, maar dat was toch niet helemaal ‘zijn ding’. In het jongerenwerk vond hij zijn passie voor het sociale domein en als bestuurder bij Participe werkt hij met dezelfde bevlogenheid aan een mooiere ‘BV Nederland’.

 11. foto Marieke Voogt staand kleur

  Tijd voor de vlucht naar voren!

  Marieke Voogt is de nieuwe voorzitter van Verdiwel. Een ras-optimist met visie, die boordevol ideeën zit om de vereniging nog verder te brengen. “Met ‘ontmoeten en verbinden’ – het credo van Verdiwel – zit het wel goed; nu moeten we een verdiepingsslag maken op de inhoud.”

 12. Jacqueline Vonk

  Vinden, binden en behouden

  Jacqueline Vonk is bestuurder bij Lumens, de welzijnsorganisatie in Eindhoven. Welzijn is altijd haar 'ding´ geweest: als puber zette ze zich in vanuit Jongeren Advies Centra (JAC’s), die toen niet zelden in kraakpanden zaten. Vanuit de uitvoer kwam ze steeds meer bij coördinerende en bestuursfuncties.

De voordelen van Verdiwel

Waarom lid worden

 • Kennis
 • Ervaring
 • Intervisie
 • Expertise
 • Versterking van de kwaliteit van besturen in het sociaal werk
Meer informatie