Uw account is nog niet geactiveerd.

terug naar overzicht

Yvonne van Balen: Voorschoten voor Elkaar, maar vooral mét elkaar!

ocwvhhhq_400x400 In Gesprek
Ik ben een geboren Gruningse, met nog steeds de bekende nuchterheid en praktische insteek. Via Hoogezand-Sappenmeer, Assen naar Utrecht gegaan voor de studie ASW (Algemene Sociale Wetenschappen) en daarna in Haarlem gaan wonen. Ik ben altijd werkzaam geweest bij organisaties die er toe doen, die het verschil maken in de levens van mensen, dus in de sociale ‘softe’ sector. 

Ik ben bestuurder geworden van Voorschoten voor Elkaar, omdat ik (weer) graag in en voor 1 gemeente wilde werken, graag bij een organisatie wilde werken voor ‘iedereen’ (0-100 jaar) en omdat ik nog niet eerder bestuurder was, maar wel dacht dat ik het kon. Gelukkig dacht mijn RvT daar net zo over, was er het draagvlak bij het personeel en ben ik na een jaar werkzaam te zijn geweest als manager, benoemd als bestuurder. 

Ik zie het als mijn rol (altijd al) om anderen te faciliteren om hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Ik heb diep respect en groot respect voor alle welzijns / sociaal werkers die met hun poten in de modder staan en inwoner, voor inwoner zo ondersteunen dat ze een betere/fijnere kwaliteit van leven krijgen.

Ik ben er trots op dat wij welzijnswerk, sociaal werk, jeugd- en gezinsondersteuning en jongerenwerk onder 1 dak hebben en zo alleen al zelf heel integraal kunnen werken. Wat aandacht verdient is de goede relatie met de gemeente behouden en met name ook zorgen voor een goede, financieel solide basis voor in ieder geval de komende 5 jaar.

Kwalitatief goed bestuur is voor mij: Oprechte aandacht voor en betrokkenheid bij de medewerkers die het werk doen. Open staan voor feedback, toe kunnen geven dat een beslissing niet de juiste was of aan herziening toe is door bijvoorbeeld andere omstandigheden. Kortom, zeer goed weten wat je wel, maar dus ook vooral wat je niet kunt. En voor dat laatste zorgen voor anderen/experts, die dat stukje voor je kunnen verzorgen.

Samenwerking op intervisie/collegiaal niveau kom ik brengen én halen (tot aan het uitwisselen van ideeën en documenten aan toe; alles is immers met gemeenschapsgeld ontwikkeld). Belangenbehartiging voor de sector vind ik belangrijk om met elkaar te stimuleren en daar waar mogelijk dit vooral bij Sociaal Werk Nederland beleggen.

De voordelen van Verdiwel

Waarom lid worden

  • Kennis
  • Ervaring
  • Intervisie
  • Expertise
  • Versterking van de kwaliteit van besturen in het sociaal werk
Meer informatie