Uw account is nog niet geactiveerd.

terug naar overzicht

Plezierige en leerzame sessies in Leergang Sociaal Werk Werkt!

foto-leergang Nieuws
‘Stuk voor stuk interessante onderwerpen, die je zeker ook als nieuwe bestuurder in het sociaal domein helpen in je ontwikkeling,’ aldus Lucien Peeters, die deelnam aan de vierde editie van de Leergang Sociaal Werk Werkt! Deze Leergang is een opleiding die wordt georganiseerd door Sociaal Werk Nederland en Verdiwel en door hen wordt uitgevoerd. Movisie neemt de module impact en outcome voor haar rekening. Op basis van de evaluatie van de vierde editie wordt een vijfde voorbereid.

De drie modules werden deze keer met in achtneming van een coronapauze gegeven tussen september 2020 en november 2021. De drie modules werden gedoceerd in on- en offline bijeenkomsten. De face-to-face bijeenkomsten waren veruit het populairs. Naast de kennis deden we daardoor ook weer interessante nieuwe contacten op. De onderwerpen die behandeld werden, waren allemaal gericht op de ontwikkeling van jezelf als leider van een sociaalwerkorganisatie en de ontwikkeling van je organisatie.
Module 1 ging over agile en dienend leiderschap, module 2 over impact en outcome van sociaal werk en de derde en laatste module die we donderdag 4 november afgerond hebben, ging over waardevolle dienstverlening op basis van maatschappelijke vraagstukken. Stuk voor stuk interessante onderwerpen die je zeker ook als nieuwe bestuurder in het sociaal domein helpen in je ontwikkeling. Dat was voor mij dan ook de reden om in te schrijven voor deze leergang. Als directeur-bestuurder startte ik bij Forte Welzijn in het sociaal werk in een voor mij nieuwe sector. Inmiddels doe ik dit ruim drie jaar met veel plezier. Dat plezier had ik ook zeker tijdens de bijeenkomsten. Zo is ook terug te zien op de foto waar alle deelnemers samen met Lex Staal trots en blij hun certificaat tonen.
Na afloop ontvingen alle deelnemers nog een evaluatieformulier om hun feedback op de verschillende onderdelen te geven. Op deze manier is ook geborgd dat volgende jaargangen weer verbeterd zullen worden ten opzichte van die waar wij aan deelnamen.

Lucien Peeters, deelnemer 4e editie Leergang Sociaal Werk Werkt! en bestuurslid Verdiwel

 

De voordelen van Verdiwel

Waarom lid worden

  • Kennis
  • Ervaring
  • Intervisie
  • Expertise
  • Versterking van de kwaliteit van besturen in het sociaal werk
Meer informatie