Uw account is nog niet geactiveerd.

terug naar overzicht

De positie van de bestuurder bij toezicht op netwerksamenwerking

Een terugblik
mariusbuiting Verslag
We staan voor grote uitdagingen zoals de opwarming van de aarde, verduurzaming, afname van vertrouwen in overheid en organisaties, groeiende verschillen tussen arm en rijk en het toenemend aantal kwetsbaren in de samenleving.

We staan voor grote uitdagingen zoals de opwarming van de aarde, verduurzaming, afname van vertrouwen in overheid en organisaties, groeiende verschillen tussen arm en rijk en het toenemend aantal kwetsbaren in de samenleving. Volgens Marius Buiting, directeur van de NVTZ, vereisen deze complexe uitdagingen ingrijpende en langdurige transformaties en netwerksamenwerking. Buiting gebruikt de term “vernetwerking”, om te benadrukken dat netwerksamenwerking nooit af is: ‘Het gaat om een doorgaande beweging in de tijd. Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis daar naar toe.’
Nederland is goed in het opzetten en uitvoeren van experimenten, maar vergeleken met andere landen slecht in het overnemen en implementeren van goede aanpakken en organisatievormen. Daar valt volgens Buiting nog een wereld te winnen.

Thema’s die Buiting met de panelleden Johan Andree en Marcel Bastiaansen in dit webinar bespreekt, zijn:
– Positie organisaties voor sociaal werk in netwerksamenwerking.
– Organisatievormen die passen bij betreffende maatschappelijke opgave, zoals het platform, de City Deal, de coë¶peratie, de multi-stakeholder coë¶peratie en de fusie.
– Publiek private samenwerking.
– Hoe krijg je als bestuurder je RvT mee in vernetwerking? Hoe houd je de energie erin?
– Rolverdeling bestuurder en toezichthouders.

Inleider: Marius Buiting, directeur NVTZ.
Panelleden: Johan Andree, directeur-bestuurder van Welzijn Mozaïek in Tiel; Marcel Bastiaansen, bestuurder van Participe in Alphen aan den Rijn; Kees Neefjes, beleidssecretaris van Verdiwel.

Wil je het webinar zien? Vraag hier dan de link op.

De voordelen van Verdiwel

Waarom lid worden

  • Kennis
  • Ervaring
  • Intervisie
  • Expertise
  • Versterking van de kwaliteit van besturen in het sociaal werk
Meer informatie